Stall F.E.A.R
START
OM OSS
RESULTAT
INFO OM HÄSTARNA
VÅRA STON
ÅRSFÖL
ANDELSHÄSTAR
TILL SALU
TANKAR & IDEÈR
FOTOALBUM
KONTAKT  
 

Vårt koncept

Våran gård ligger ca 5 km från Ulricehamn som ligger mellan Borås och Jönköping. Gården ligger på en höjd av ca 320-330 meter över havet inbakad i en naturskön omgivning.

Vi har två lösdrifter. En för avelsstona och en för våra unghästar. För fölstona är det plats för åtta till tio och för unghästarna för närvarande sex. Två sjukboxar finns som görs om till fölbox när så önskas.

Vårt koncept bygger på att hästarna är aktiva, dag som natt. Det styr vi med utfodringsplatserna. Jag vill påstå att våra unghästar får sin första vinterträning här på våran gård.

Fodret är en väldigt viktig del, och det gäller grovfoder som krafftfoder. Fri tillgång till hösilage är självklart.

Här på gården är det lugnt och fridfullt för det mesta. Vi vill att det skall vara så naturligt som möjligt för hästarna, och den biten är väldigt viktig för oss.
Till exempel fölar våra hästar ute om vädret tillåter. Sommarbetena för våra avelston och fölungar är en mix av naturhagar samt vanliga beten i kuperad terräng. Det blir en stärkande uppbyggnad för fölen redan från början och hästarnas vandring styr vi genom vattenstationerna. Fölungarna skiljs från sina mammor i mitten av november på ett så utdraget sätt som möjligt. Just detta är väl inte så naturligt men vi anser att de skall bilda egen flock med eget rörelsemönster.

När våren kommer körs våra hästar in av en duktig proffstränare i Ulricehamn, Jan Björkqvist. Sen är det ett långt sommarlov som väntar.


Priser på inackordering

Fölston

2300:-/månad

VÅRA HÄSTAR ÄTER

Gallsto

1800:-/månad

Unghästar

2000:-/månad

Sommarbete

1200:-/månad

Mil- och timersättning tillkommer vid transport till veterinärklinik eller stuterier.

 

Hälsningar Dennis & Hanna

 

 

  Stall F.E.A.R  |  Tel: 0321 - 400 61  |  Mobil: 073-273 35 70  |  Epost: dennis.ronnby@tele2.se